Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Οι παραδόσεις ,τα ήθη και έθιμα δίνουν δύναμη και ζωή..

Οι παραδόσεις ,τα ήθη και έθιμα δίνουν δύναμη και ζωή σ´έναν λαό .

Και ο Ελληνικός λαός έχει ισχυρές παραδόσεις ήθη και έθιμα!... Δυστυχώς σήμερα έχουν έρθει στην επιφάνεια και στο δημόσιο βίο ,πρόσωπα με ελλιπή γνώση και περιεχόμενο όπου οδηγούνται σε δηλώσεις εξασφαλίζοντας έτσι μερικά λεπτά δημοσιότητας και παρουσίας με στόχο την ψηφοθηρία κυρίως όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα ακόμη κι αν γελοιοποιούνται στην συνεχεία με τις αντιφατικές τους παρουσίες και δηλώσεις .Ενώ κατηγορούν κι αρνούνται με δημόσιες τοποθετήσεις τους εκδηλώσεις , παραδόσεις ,ήθη και έθιμα ακόμα και τα θεία και όσια παράλληλα συμμετέχουν πρώτοι και μάλιστα στην πρώτη γραμμή

«Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της»

Που να τον κατατάξει και να τον χαρακτηρίσει .Αλλά έως ποτέ;.
**το παρόν δημοσιεύθηκε στο amaliadanews στις 19/04/2017

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

PB300014OOOOOOOOOOΣήμερα εορτάζουμε με ευλάβεια και σεβασμό το ΟΧΙ που είπαν οι πρόγονοί μας. Σήμερα εορτάζουμε τον θαυμασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης απέναντι στο μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων.Σήμερα εορτάζουμε την Ελλάδα της ιστορικής συνείδησης,της Δημοκρατίας,της ελευθερίας. 28η Οκτωβρίου 1940,ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας,, ΙωάννηςΜεταξάς, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πολιτικής ευσυνειδησίας κααι ακεραιότητας, είπε το μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στην υποδούλωση του Ελληνικού λαού, μαχόμενος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την υπερηφάνεια και του Ελληνικού λαού.
6 Ιουνίου 2015, ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο ΟΧΙ και δήλωσε έτσι ότι φτάνει πια απέναντι στον ξεπεσμό της αξιοπρέπειας του, της υπερηφάνειας του, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του αλλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίμησε την υποταγή σε έναν πόλεμο που εξελίσσεται πίσω από κλειστές πόρτεςμε μυστικές συμφωνίες και με ένα λαό και μια γενιά να παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις εις βάρος τους.Ακόμη και σε ένα υποκριτικό εγχώριο πόλεμο της «γραβάτας», η νέα πολιτική ρητορία έχασε τη μάχη.
Σήμερα η νεολαία μας,η νέα γενιά των Ελλήνων παίρνει διδάγματα από το παρελθόν με τις επιτυχίες στο πεδίο των μαχών αλλά και από τα λάθη που εγιναν μέσα απο τα οποία απαιτείται να καλλιεργήσει εκ νέου τις έννοιες της αλληλεγγύης, της ενότητας και του μέτρου. Σε μια χώρα και σε μια εποχή που όλα έχουν ισοπεδωθεί, αρχές και αξίες από δήθεν προοδευτικούς και ψεύτικους αγωνιστές που βρίσκουν χώρο να αναδυθούν, όλα έχουν το βαθύτερο νόημά τους κυρίως δε οι παρελάσεις μας, οι οποίες τονώνουν το ηθικό των Ελλήνων και διδάσκουν, δίνοντας δύναμη και ελπίδα στη νέα γενιά.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!

**Το παρόν μήνυμα δημοσιεύτηκε στις 28/10/2015 στο facebook και στο amaliadanews.gr

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στις 22/9/2015 στο facebook και στο amaliadanews.gr

images"Ο κύβος ερρίφθη. Νικητές των εκλογών αναδείχτηκαν ο Αλέξης Τσίπρας (ο ΣΥΡΙΖΑ) και ....η αποχή! Κι αυτό έχει διττή ερμηνεία.
Εν πρώτοις, η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία θέλει πράγματι να " ξεμπερδέψει" οριστικά με το παλιό και να προχωρήσει μπροστά με κάτι νέο, με νέα πρόσωπα, με νέους πολιτικούς..Να στηρίξει σε ένα νέο πολιτικό σύστημα τις όποιες ελπίδες του..Να αφήσει οριστικά πίσω του τις πολιτικές τακτικές του παρελθόντος που μόνο πληγές άφησαν πίσω τους και στην χώρα και σε κάθε έναν μας..Πολιτικές τακτικές προσανατολισμένες απροκάλυπτα σε προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα που όχι μόνο αδιαφορούσαν για το κοινό καλό αλλά το υπονόμευαν κατ' εξακολούθηση για να φτάσουμε σήμερα στο έσχατο σημείο οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών και καταβαράθρωσης της κοινωνίας και της αγοράς και αβεβαιότητας για το άμεσο μέλλον μας..Ο λαός αποφάσισε να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των επί δεκαετιών "επαγγελματιών" πολιτικών και των πάγιων, αδιεξόδων νοοτροπιών τους..

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

MHNYMA ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Το παρόν δημοσιεύθηκε στις 10/5/2015 στο facebook.

images 1"Γιορτή της Μητέρας σήμερα και μία ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας και τον σεβασμό μας στη γυναίκα, που μας χάρισε τη ζωή ,μας φρόντισε, μας στάθηκε στις δύσκολες στιγμές μας και μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα. Λίγα λουλούδια, ένα χαμόγελο, ένα ζεστό φιλί ακόμα και ένα απλό «ευχαριστώ», μπορεί να είναι λίγα για να χωρέσουν την ευγνωμοσύνη μας και τα συναισθήματά μας για αυτήν και για όλα όσα μας έχει προσφέρει αλλά είναι αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου που ακούραστα στέκονται πλάι στα παιδιά τους σε όλη την πορεία της ζωής τους και τα αγαπούν άνευ όρων και χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα!
Χρόνια πολλά στον πιο πολύτιμο, λοιπόν ,άνθρωπο της ζωής μας, στην μητέρα μας!"

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜAΡΤΙΟΥ

To παρόν δημοσιεύθηκε στις 25/3/2015στο facebook.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ OLDΠΑΡΕΛΑΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

"Είχα την ιδιαίτερη τιμή σήμερα που η πατρίδα μας εορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821,μια επέτειο ζωτικής σημασίας για όλο τον Ελληνισμό, σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται και πάλι σε μια δύσκολη και σκληρή δοκιμασία, να βρίσκομαι και να παρακολουθήσω την στρατιωτική μας παρέλαση στο Σύνταγμα.
Πραγματική συγκίνηση και ανάταση ηθικού αλλά και σκέψεις ανατρέχοντας αρκετά χρόνια πίσω πριν, όντας ο ίδιος στη σημαία της Σχολής Ικάρων τότε, βρισκόμενος από την πλευρά των παρελαυνόντων με πίστη και ιδανικά για την χώρα. Όσοι αιώνες κι αν περάσουν, το πάθος για ελευθερία δεν σβήνει ποτέ..
Αξίζουν συγχαρητήρια στη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και τη νέα γενιά της χώρας μας για την άψογη και παραδειγματική εμφάνισή τους. Συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και την Περιφέρεια Αττικής για την όλη οργάνωση και εμφάνιση χωρίς απαγορεύσεις και κιγκλιδώματα ντροπής.. Ας είμαστε επιτέλους αντικειμενικοί και ας συγχαίρουμε και στηρίζουμε ότι θετικό και προοδευτικό χωρίς μεμψιμοιρίες και μικροπολιτική..Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα..Χρόνια πολλά!!"