ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ. ΗΛΙΔΑΣ ΘΕΤΕΙ Ο Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με έγγραφη επιστολή/ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, θέτει μια σειρά συγκεκριμένων ζητημάτων από την ημέρα που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή τα καθήκοντά της, καθώς και για θέματα ηθικής τάξης για τις προσλήψεις Ειδικών Συμβούλων και Ειδικών Συνεργατών στο Δήμο Ήλιδας.

Η επίσημη έγγραφη επιστολή/ερώτηση του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου:

Δήμαρχε,

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2014 και δυόμιση χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων ως νέας δημοτικής αρχής στο δήμο από την παράταξή μας. Και λέω από την παράταξή μας διότι και εγώ προσωπικά αποτελώ μέλος της παράταξης αυτής έως σήμερα. Και για να γίνει η παράταξή μας δημοτική αρχή του δήμου μας και αναλάβει τη διοίκηση του δήμου όχι μόνο προσέφερα αλλά και καθόρισα σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη νίκη όπως άλλωστε και το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού μας ανεξαρτήτως του αριθμού των ψήφων που έλαβε ο καθένας.

Ως βασική μου αρχή και ιδεολογία ήταν και είναι οι ίσες ευκαιρίες σε όλους, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο. Κι αυτό το επισημαίνω γιατί σήμερα στη δίνη που έχει περιέλθει η χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη μας ως δημοτική αρχή απέναντι στους συμπολίτες μας που τώρα περισσότερο από ποτέ την έχουν ανάγκη. Σήμερα που κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα, που ανεβαίνει το δικό της γολγοθά επιβίωσης και δίνει μάχες καθημερινά για μία αξιοπρεπή διαβίωση. Σήμερα που κάθε γονιός βλέπει τα παιδιά του δυστυχισμένα και αβοήθητα να βουλιάζουν στην ανεργία και στη θλίψη. Σήμερα ο κάθε γονιός έρχεται αντιμέτωπος με την οργή και τον θυμό των παιδιών του που βάλλονται από ένα σύστημα που τα παραγκωνίζει και τους γκρεμίζει τα όνειρά τους. Γιατί τι τους μαθαίνει? Ότι η εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων και τα πολιτικά αλισβερίσια είναι πάνω από τις αξίες της αξιοκρατίας της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Ότι οι κόποι τους -αυτών των ιδίων και των γονιών τους -, ότι οι σπουδές τους και τα πτυχία τους δεν αξίζουν όσο αξίζουν οι γνωριμίες και οι πολιτικές σκοπιμότητες. Και έτσι αισθάνονται ακόμα πιο παραγκωνισμένοι και πιο περιθωριοποιημένοι βουλιάζοντας ακόμα πιο βαθιά στη θλίψη που τους προκαλεί η αδυναμία να σταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν μία αξιοπρεπή ζωή.

Ως άνθρωπος, ως ενεργή προσωπικότητα αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο όντας δημοτικός σύμβουλος παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τόσο το έργο της παράταξής μας ως δημοτική αρχή η οποία πρέσβευε και διατυμπάνιζε προεκλογικά στους ψηφοφόρους -αλλά και στην οποία είχα και προσωπικά πιστέψει- την πάταξη της όποιας διαφθοράς αλλά και στον ερχομό της ριζικής αλλαγής, όσο και την συμπεριφορά της πολιτικής διοίκησης του δήμου μας όπως αυτή ορίστηκε όπως ήταν εύλογο από εσένα τον ίδιο τον ως δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης μας.

Σήμερα σκεπτόμενος τα προβλήματα κάθε οικογένειας αλλά και τους νέους μας οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ιδιαίτερα μορφωμένα άτομα, έχω το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη και την υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας αλλά και τιμώντας τον αυτοσεβασμό μου να προβώ στην ερώτηση την οποία έθεσα και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 31η Ιανουαρίου 2017 και στην οποία εσκεμμένα θεωρώ πως δεν έλαβα καμία απάντηση και για το λόγο αυτό την επαναλαμβάνω και γραπτώς και αναμένω επίσης γραπτή απάντηση με επίσημα και πραγματικά στοιχεία του δήμου.

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ. ΗΛΙΔΑΣ ΘΕΤΕΙ...

«Δ. Κωνσταντόπουλος: Να μπουν τα πράγματα όσον αφορά το πρόσωπό μου στη θέση τους επιτέλους!»

Κατόπιν διαφόρων απόψεων και θέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας επανειλλημένα στον Τοπικό Τύπο της Ηλείας κι αφορουν και το πρόσωπό μου δεν θα μπορούσα να μην πάρω θέση και να τοποθετηθώ...

Α. Όσον αφορά περί επικείμενης υποψηφιότητάς μου για βουλευτης Ηλείας με τη ΝΔ, επισήμως εγώ ο ίδιος δεν έχω ανακοινώσει τίποτα σχετικό προς το παρόν, ούτε έχω πάρει θέση κι όπως γνωρίζουν όσοι σκέφτονται σοβαρά πολιτικά δεν καθορίζει ουδείς μόνος του αν τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής αλλά ακολουθούνται διαδικασίες και διαβουλεύσεις από τα κατα σειρά ιεραρχίας αρμόδα όργανα του κόμματος ενώ σαφώς η τελική απόφαση είναι του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μτσοτάκη. Αυτό γνωρίζω κι αυτό σέβομαι απολύτως.

Προσωπικά όταν ρωτήθηκα και μετά από συνεχείς παροτρύνσεις συμπολιτών και στελεχών της Ηλείας για να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική, έξέφρασα την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής με την Ηλεία εφόσον σαφώς το κρίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρότρυνση των συμπολιτών μου, οι οποίοι γνωρίζουν τις προσπάθειες μου σε βάθος ετών για ποικίλα ζητήματα της Ηλείας και η ενθάρρυνσή τους σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τη Ηλεία, με τιμά ιδιαίτερα και υποκινεί αυτό το έντονο ενδιαφέρον μου και την επιθυμία να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική και τον νομό μας.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά το αν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιδας, στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Με την διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από προσωπική μου απόφαση πρωτίστως. Αυτό είναι κάτι το οποίο ουδέποτε αρνήθηκα ότι θα με ενδιέφερε ή ότι δεν το σκέφτομαι σοβαρά καθώς η αγάπη μου για ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δεδομένη. Γι' αυτο άλλωστε σήμερα περατώνω και μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα της Τοπικής αυτοδιοικησης.

Οι διαβουλέυσεις πολλές και συνεχείς.. Ένα όμως είναι το σίγουρο. Με ενδιαφέρει η Ηλεία, με ενδιαφέρει ο τόπος μας και με λυπεί πραγματικά που είναι ουραγός σε όλους τους τομείς. Ελπίζω να υπάρξει αλλαγή εποχής και νοοτροπίας και να υπάρξει επιτελους ανάπτυξη που θα έρθει μόνο αν επενδύσουμε και στηρίξουμε τομείς όπως τον τουρισμό, την ενέργεια και την πρωτογενή αγροτική παραγωγή. Σε αυτό προσβλέπω και μόνο. Από όποια θέση και να έχω ο στόχος μου θα είναι πάντα ο ίδιος. Δεν έχω ανάγκη ούτε τίτλους,ούτε ταμπέλες.. Έχω αποδείξει το έργο μου με πράξεις και θα συνεχίσω να το κάνω, όχι για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με τον τίτλο του Δημάρχου ή του βουλευτή αλλά γαιτί με νοιάζει πραγματικά.

Β. Όσον αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρις» σήμερα Δευτέρα 29/8/2016 με τίτλο : «Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε», θα ήθελα να τοποθετηθώ μόνο με την αλήθεια, όπως πράττω πάντα. Πράγματι υπήρξε συνάντηση χθες 28/8/2016 και όχι προ ημερών όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα, προσκεκλημένος σε φιλικό σπίτι στην κουρούτα όπου παραβρέθηκα σε γεύμα, όπου εκεί όντως βρισκόταν μεταξύ αλλων και ο φίλος Παναγιώτης Αδρακτάς αλλά και άλλα σημαντικά πρόσωπα της ηλείας...... Ουδέποτε όμως υπήρξε συμφωνια ούτε συζήτηση για το τί θα πράξω εγώ. Στη συνάντηση αυτή δεν πήρα θέση ούτε έξέφρασα οτιδήποτε που να μπορεί να θεωρηθεί ή να ερμηνευτεί από κανέναν ως συμφωνία ή απόφασή μου. Απεναντίας έθεσα προβληματισμούς μου σχετικά με την Ηλεία και την ανησυχητική στασιμότητα που την χαρακτηρίζει, η οποία βαραίνει όλους τους πολιτικούς παράγοντες που πέρασαν από τον νομό μας επί σειρά ετών

***ΤΟ παρόν άρθρο φιλοξενήθηκε στο amaliadanews.gr στις 29/8/2016

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Ηλεία: παρελθόν, παρόν και μέλλον…»

HGHJGHΟ Νομός μας, η Ηλεία μας, τα τελευταία τριάντα χρόνια, δυστυχώς, κατέχει την τελευταία θέση πανελλαδικά σε ρυθμό ανάπτυξης και όμως… παντού σιωπή και λήθη..

Στην πάροδο τόσων ετών με εναλλαγές κομμάτων και Κυβερνήσεων, ακούσαμε πάμπολλες υποσχέσεις και σχέδια μεγαλεπήβολα για ανασυγκρότηση και αναγέννηση , για ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα με μακροπρόθεσμα οφέλη και υποτιθεμένους στρατηγικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της Ηλείας..

Ειδικά δε, μετά τα τραγικά γεγονότα με την πυρκαγιά του 2007 , με την Ηλεία να υπόκειται στο 53% των πανελλαδικών καταστροφών του έτους αφού πέρα από τις ανθρώπινες ζωές που ήταν η τραγικότερη απώλεια όλων, η καταστροφή άγγιξε τα 1.000.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμης γης, 30.000 ζώα, 762 κατοικίες και πολλά άλλα που προκάλεσαν μείωση πληθυσμού στην περιοχή της Ζαχάρως που άγγιξε το 42%, καθώς και μετά τον σεισμό του 2008, οι υποσχέσεις και τα σχέδια για έργα αποκατάστ

Διαβάστε περισσότερα: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Ηλεία: παρελθόν, παρόν και μέλλον…»

Ένας Ηλείος στο πλευρό του Προέδρου

Καταγραφή

Ένας «δικός μας» άνθρωπος, με έντονη παρουσία στα κοινά της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεργάτης αλλά και κουμπάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στήριζε και στηρίζει τις θέσεις του νέου προέδρου του κόμματος kostantopoulos123της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ είναι έτοιμος να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την πόλη και τον νομό μας.
Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Νομό μας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ηλεία με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμη την πραγματική αναπτυξιακή της δυναμική.

**To παρόν άρθρο δημοσιύθηκε στις 11/10/2015 στο amaliadanews.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

geraki

 

  

"Την επί 33 συναπτά έτη παρουσία του στα ηλειακά γήπεδα συνεχίζει και φέτος ο Εθνικός Γερακίου, συμμετέχοντας για μία ακόμα σεζόν στην Β' τοπική κατηγορία. Παρά τις δύσκολες εποχές ο Σύλλογος του Δήμου Ήλιδας κατάφερε για ακόμα μία χρονιά να συγκροτήσει ισχυρό ΔΣ με Πρόεδρο τον Ηλία Λαμπρόπουλο. Η σύνθεση του νέου συμβουλίου είναι η εξής:

 Πρόεδρος: Ηλίας Λαμπρόπουλος

Α' Αντιπρόεδρος : Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Β' Αντιπρόεδρος: Μητρογιάννης Κων/νος

Γεν. Γραμματέας: Κοντόπουλος Ιωάννης

Γεν. Αρχηγός: Μπαλάσκας Σπυρίδων

Ταμίας: Κατσαντώνης Νικόλαος

Έφορος υλικού: Βασιλόπουλος Κων/νος

Μέλη: Βασιλόπουλος Σόλων, Παλυβός Ευάγγελος

Τέλος, το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Α' Αντιπρόεδρο, κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, για την προσφορά του στο αθλητικό υλικό και γενικότερα για την οικονομική βοήθειά του."

 

** Το παρόν δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ την 10η  Σεπτεμβρίου 2015.