Ένα μεγάλο έργο στην Ηλεία,  με αρχή και μέλλον…..
   

  Όταν ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να αναμειχθεί με τα «κοινά», ασφαλώς παίζει μεγάλο ρόλο η όποια πολιτική του κληρονομιά και ειδικότερα στο ξεκίνημα. Πέραν αυτού, όμως, απαιτείται εσωτερική δύναμη, αποφασιστικότητα, γνώσεις και κυρίως διορατικότητα.

  Ιδιαίτερα αντικειμενικός στις κρίσεις και απόψεις του, απόλυτα τεχνοκράτης και πάνω από κομματικές ταμπέλες, όλη η πορεία γεμάτη από επιτυχημένους στόχους με ουσία και αποτελέσματα. Ουδέποτε εγκλωβίστηκε σε στενά κομματικά πλαίσια γι’ αυτό οι σχέσεις και γνωριμίες του είναι διαχρονικές και το έργο του ανεξάρτητο από πολιτικές ιδεολογίες.

  Η ιδιαίτερη αγάπη του για την Ηλεία,  και η επικριτική του στάση απέναντι στους φορείς και πρόσωπα της Ηλείας που δεν προσφέρουν έργο στην Ηλεία αλλά όπως λέει ‘’οι πολιτικές δυνάμεις της Ηλείας μένουν απλά στις κομματικές τους ικανότητες’’ και ιδίως στην ιδιαίτερη εκτίμηση που έχει προς τον Ποιμενάρχη Σεβασμιότατο κ.κ Γερμανό για το μεγάλο του έργο στο Νομό και στην ευγενή θρησκευτική προσωπικότητα του  Θεοφιλεστάτου Αθανάσιου προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά προσφοράς κοινωνικών έργων αφιλοκερδώς κυρίως σε Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

  Ο Δημήτρης, με γνώμονα μόνο το αίσθημα προσφοράς και δημιουργίας χωρίς να κατέχει είτε κατά το παρελθόν αλλά ούτε και σήμερα κάποια εξέχουσα θέση στην Τοπική ή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Ν. Ηλείας, αλλά ούτε κατέχοντας κάποια υψηλή θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, παρά μόνο με προσωπικούς σχεδιασμούς-ενέργειες και εισηγήσεις κατόρθωσε να επιτελέσει έργα μεγάλης αξίας βρίσκοντας ο ίδιος οικονομικούς πόρους για να τα φέρει εις πέρας.

 Αναφορικά τα έργα που επιτέλεσε στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας την τελευταία 5ετία με αμιγώς προσωπικές του ενέργειες και σχεδιασμούς εύρεσης και του συνόλου των πόρων χρηματοδότησης χωρίς να επιβαρυνθεί είτε η Ιερά Μητρόπολη είτε Ιερός Ναός ή Ιερά Μονή ούτε με ένα ευρώ είναι :
• Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου της Ιεράς Μόνης της Σωτήρος στη Βουλιαγμένη
• Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου στον Πύργο.
•Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ιδρύματος Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Πελόπιο.
• Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων - του Νεκροταφείου καθώς και του πρώην Δημοτικού Σχολείου στον Οικισμό Ανάληψη.
• Κατασκευή πυροσβεστικού συστήματος στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστή, Λάνθι.
• Εύρεση χρηματοδότησης και υλοποίησης των Μελετών για την αντιστήριξη της κατολισθήσας περιοχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής, Λάνθι.
• Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρυονερίου, Αμαλιάδος.
• Εύρεση και έγκριση χρηματοδότησης επισκευής & συντήρησης κτιριακού συγκροτήματος στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου, Πύργου όπου εδρεύουν οι Διεθνώς Αναγνωρισμένες Σχολές Βυζαντινής Μουσικής & Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

 Προχώρησε επίσης με πρότασή του στον Δήμαρχο Αμαλιάδος κ. Γιάννη Λυμπέρη και έχοντας την άμεση υποστήριξη του στην ασφάλτωση του περιφερειακού δρόμου στον οικισμό Ανάληψη και βρίσκοντας ο ίδιος τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 180.000€ για την εκτέλεση του έργου όπου και ολοκληρώθηκε.

 Ανατρέχοντας στο παρελθόν είναι πολύ εύκολο ένας άνθρωπος του Δήμου Ήλιδος να θυμηθεί πως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποτέλεσε τη μοναδική λύση ώστε να του ανατεθεί από το εκκλησιαστικό συμβούλιο με πρόταση του Προέδρου Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Αναγνωστόπουλου και την σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ώστε να καθιερωθεί ο Αγ. Αθανάσιος πολιούχος και προστάτης της πόλης της Αμαλιάδας, αφού ήταν μια υπόθεση που ταλάνιζε την  πόλη της Αμαλιάδας επί 20ετίας. Ο Δημήτρης, κατόρθωσε σε διάστημα ενός μηνός, να περάσει όλες τις δυσκολίες και την γραφειοκρατία και υπογράφοντας όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί, να επιλύσει το θέμα με την έκδοση και του Προεδρικού Διατάγματος, όπου σήμερα ο Αγ. Αθανάσιος είναι Πολιούχος της Πόλεως Αμαλιάδος και η ημέρα της 18ης Ιανουαρίου είναι αργία για το Δήμο Ήλιδος.

 Υπό εκτέλεση σε εξέλιξη με προσωπικό στοίχημα ότι θα καταφέρει, ανέλαβε από το 2010 με εισήγησή του προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό  δίνοντας μεγάλο αγώνα λαμβάνοντας υπόψη και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας, την έναρξη επισκευής και ανακατασκευής της Ιεράς Μονής Αναλήψεως της Θεοτόκου.

 Όλα αυτά όμως δεν επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο την απλότητα που έχει τόσο στην καθημερινότητά του όσο και στις σχέσεις του με τους συμπολίτες του δίνοντας απλόχερα την βοήθεια και στήριξή του σε όσους τον χρειάζονται ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεολογιών. Γι’ αυτό και το πολυσχιδείς έργο του αλλά και η αναγνώρισή του μιλούν από μόνα τους για το εύρος της προσωπικότητάς του.