ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

 Δημοσιεύθηκε στο amaliadanews.gr στις15/8/2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ,ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ....

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα τον τελευταίο χρόνο καθώς με την δυναμική του προσωπικότητα και παρουσία στα δημοτικά δρώμενα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και «τάραξε τα νερά» της πολιτικής ζωής του τόπου ...

Ο Δημήτρης, ωστόσο, επί σειρά ετών μέσω της εμπειρίας του, των γνώσεων του αλλά και των προσβάσεων του σε πολύ υψηλά επίπεδα κρατικών – δημόσιων φορέων της χώρας μας παρέχει μεγάλη και πολυσχιδή προσφορά και στήριξη στον Νομό Ηλείας με αποτελεσματικές παρεμβάσεις του για πολλαπλά έργα που έχουν υλοποιηθεί στον νομό μας.

Ιδιαίτερα ενεργός άνθρωπος ,λοιπόν, και όπως όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει...

Οι παρεμβάσεις του στον Τύπο καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλα τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και όχι μόνο, αποτελούν από την μία αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των πολιτών που αισθάνονται την έντονη παρουσία του και την στήριξή του στο πλευρό τους αλλά και από την άλλη αντικείμενο προβληματισμού «πολλών άλλων» που τους δημιουργεί εμπόδια στα «φιλόδοξα» σχέδια τους....

Τελευταία μάλιστα οργιάζουν και τα σενάρια περί ανεξαρτητοποίησής του ενώ ακόμα φαίνεται να μην έπαψε ποτέ να απασχολεί «κάποιους» το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επόμενες εκλογές που αιωρείται τον τελευταίο χρόνο.

Ας δούμε τι απαντά ο ίδιος σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης..

Δημητρης Κωνσταντοπουλος: Τι απαντα για τις φημες περι ανεξαρτητοποιησης του ,πως κρινει την ως τωρα πορεια της δημοτικης αρχης και ποια θα είναι τα επομενα βηματα του....

«...η παράταξη στην οποία συμμετέχω έως σήμερα και είναι δημοτική αρχή και η οποία εξελέγη πριν ένα χρόνο, εξελέγη με την συμβολή, τον αγώνα και την στήριξη από όλα τα μέλη της παράταξης είτε τελικώς έλαβαν 20 είτε 900 ψήφους και ΔΕΝ εξελέγη μόνο από 5-6 άτομα όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι της παράταξης...»

Ερώτηση: Έχει περάσει ένας χρόνος από τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 ως δημοτική Αρχή πλέον πως αποτιμάς το έργο σας ;

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή, σεβασμό και αντικειμενική προσέγγιση τα τεκταινόμενα στη λειτουργία του Δήμου μας αλλά και της Δημοτικής Αρχής. Με έντονο προβληματισμό θέλω να τονίσω ότι η παράταξη στην οποία συμμετέχω έως σήμερα και είναι δημοτική αρχή και η οποία εξελέγη πριν ένα χρόνο, εξελέγη με την συμβολή, τον αγώνα και την στήριξη από όλα τα μέλη της παράταξης είτε τελικώς έλαβαν 20 είτε 900 ψήφους και ΔΕΝ εξελέγη μόνο από 5-6 άτομα όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι της παράταξης...

Επίσης, δεν χωρούν στη διαχείριση του Δήμου, επιλογές προσώπων ακόμη και για εύρεση εργασίας και στήριξης της νεολαίας μας καθώς και στην αντιμετώπιση προβλημάτων των συμπολιτών μας, διαδικασίες κομματικών νοοτροπιών κατάλοιπα του παρελθόντος. Μικροπολιτικές, κουτοπονηριές, τακτικές, εξυπηρετήσεις κομματικών φίλων δεν έχουν χώρο στο Δήμο μας. Όλοι ίσοι προς ίσους.

Η εκλογή της παράταξης έγινε με ένα και ΜΟΝΟ σύνθημα.. «Ο Δήμος για τους πολίτες, ανθρωπισμός, αλληλεγγύη». Προσωπικά για αυτό συμμετείχα σε αυτό το κάλεσμα τότε του Δημάρχου μας.

Πίστευα, πιστεύω και έχω ως αρχή μου σε μια τοπική αυτοδιοίκηση και σε ένα Δήμο ανεξάρτητο και δημιουργικό. Σε ένα δήμο που οι κατέχοντες πολιτικές θέσεις να έχουν προσόντα, γνώσεις, κότσια αλλά και τη θέληση να προσφέρουν. Φτάνει πια να διοικούν ,όπως παλιά, πρόσωπα με μόνο κριτήριο αν είναι φίλοι, κουμπάροι, κομματικοί σύντροφοι κλπ. Σε αυτό τον τομέα ήδη η Δημοτική Αρχή απέτυχε.

Η διαχείριση του Δήμου καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων περνάει μέσα από την αλήθεια, αρεστή συνεργασία, σεβασμό, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη. Με αλαζονεία και αυταρχικότητα καθώς και με πολιτικό αμοραλισμό, καιροσκοπισμό, σίγουρα δεν διοικείται ο Δήμος και κυρίως όταν δεν υφίσταται συνοχή σε επίπεδο διοίκησης αλλά και σεβασμός.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, τις θέσεις μας, τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ μας όταν πρόκειται για δημόσια διαχείριση και στήριξη των συμπολιτών μας που με την ψήφο τους μας τίμησαν.

«Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή!!!»

Ερώτηση: Νιώθεις ευχαριστημένος από την πορεία σας ως Δημοτική Αρχή;

Σαν σύνολο και σαν εικόνα αποτελεσμάτων όχι δεν είμαι ευχαριστημένος. Με χαρακτήριζε και με χαρακτηρίζει πάντα η λογική του σωστού σχεδιασμού, της σωστής υποδομής και των σωστών βάσεων πάνω στις οποίες χτίζεις την επόμενη μέρα. Δεν με ενδιαφέρει και δεν με εκφράζει η πολιτική εντυπώσεων, «χορών και τραγουδιών» απλά για την εικόνα και τις δημόσιες σχέσεις, με ενδιαφέρει η ουσία και τα αποτελέσματα.

Πώς να είμαι ευχαριστημένος όταν υπάρχουν χωριά που δεν έχουν το 2015 νερό καθαρό να πιουν όπως βλέπω π.χ. στο Τ.Δ. Περιστερίου, που είναι ντροπή, αλλά και σε πολλά χωριά στην Πηνεία. Πώς να είμαι ευχαριστημένος που ένα χρόνο τώρα παρακαλούμε να συντηρηθεί το γήπεδο στο Τ.Δ. Γερακίου να αθλούνται οι νέοι μας και δεν έχει τελειωμό; Πώς να είμαι ευχαριστημένος για την γενική καθαριότητα του Δήμου μας; Πώς να είμαι ευχαριστημένος που πολλοί Πρόεδροι Τ.Δ. πληρώνουν πολλές φορές από την τσέπη τους ακόμη και για λάμπες φωτισμού είτε για εργασίες ευπρεπισμού του χωριού τους είτε δεν έχουν χαλίκια για τους δρόμους εν όψει και πάλι χειμώνα; Για να μην αναφερθώ και στην απαράδεκτη αντιμετώπιση των οικογενειών που επλήγησαν από το ρήγμα το χωριό μου , στην Ανάληψη, και έχασαν τα σπίτια τους αλλά και στην αντιμετώπιση του ίδιου του φαινομένου ώστε να αποτραπεί νέα ενεργοποίησή του στο άμεσο μέλλον..Και πάρα πολλά άλλα προβλήματα...

Έχουν συσσωρευτεί απλά αλλά και σημαντικά προβλήματα στο Δήμο μας που αγανακτούν όλους μας.

Ερώτηση: Τι νομίζεις ότι απαιτείται να γίνει άμεσα προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στην εικόνα του Δήμου μας;

Θα τολμήσω να πω ευθαρσώς ότι απαιτείται ΑΜΕΣΑ επαγρύπνηση και ενεργοποίηση των συμπολιτών μας.

ο Πλάτων είχε μεταξύ των άλλων πει: » Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους.»

Νομίζω ότι οι συμπολίτες μου καταλαβαίνουν τί εννοώ.

«...... απαιτείται ΑΜΕΣΑ επαγρύπνηση και ενεργοποίηση των συμπολιτών μας. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους...»

Ερώτηση: Πιστεύεις ότι εάν ο Δήμαρχος σου είχε αναθέσει κάποιο τομέα θα ήταν διαφορετική η εικόνα στο Δήμο; Θα είχες συμβάλλει θετικά και αυτό σε δυσαρεστεί σήμερα;

Σε εποχές τόσο δύσκολες και αβέβαιες για τη χώρα και τον τόπο μας, ο κόσμος, οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη και ως τελευταίο στήριγμά τους, πρόσωπα και ηγέτες ικανούς να αναδεικνύουν, προβάλλουν αλλά και να κάνουν πράξη το ήθος, την αξιοκρατία και την δικαιοσύνη. Παράλληλα να προάγουν και καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα, το αίσθημα συνοχής, ενότητας και αλληλεγγύης. Όταν αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας στην παράταξη «Ήλιδα Νέα Μέρα» με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στις εκλογές του Μαΐου 2014, πριν ένα χρόνο περίπου είχα και έχω ως πρωταρχικό και κύριο σκοπό αλλά και γνώμονα την πλήρη αλλαγή στο Δήμο μας, τον Δήμο Ήλιδας. Σεβασμός στους πολίτες, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, διαφάνεια. Ουδέποτε συμμετείχα ως υποψήφιος είτε σήμερα ως Δημοτικός Σύμβουλος για την καρέκλα είτε για κάποιο πόστο. Είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι αυτά πιστεύω και για αυτά συμμετέχω ενεργά. Γι'αυτό και όταν ο Δήμαρχος μου ζήτησε να μην αναλάβω κάποια θέση στο Δήμο το Σεπτέμβριο 2014 δεν έφερα ούτε αντίρρηση, ούτε διόλου με στενοχώρησε αλλά και ούτε αρνήθηκα την απόφασή του και την θέση του. Και μάλιστα για να το κλείσω οριστικά αυτό το θέμα η συζήτησή μας κράτησε ούτε 10λεπτά. Αυτό τα λέει όλα..

Εξάλλου ο Δήμαρχος είναι ιδιαίτερα καλός γνώστης και έμπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, γνώστης του Δήμου μας και των θεμάτων που θα αντιμετώπιζε από την πρώτη κιόλας ημέρα που θα αναλάμβανε τα ηνία του Δήμου, επομένως είχε και έχει πλήρως την αρμοδιότητα και ευθύνη τόσο για την αξιοποίηση των στελεχών του, ώστε να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του Δήμου, όσο και των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της πολιτικής του, της οποίας βασικός κριτής είναι οι πολίτες.

Ερώτηση: Είσαι ένας πολύ έμπειρος επαγγελματίας με γνωριμίες σε κεντρικό επίπεδο υπηρεσιών στην Αθήνα (Υπουργεία, κλπ.). Έως σήμερα σου έχει ζητηθεί από τον Δήμαρχο είτε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου επάνω σε κάποιο ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο Ήλιδας αξιοποιώντας τις γνώσεις σου και τις προσβάσεις σου προς όφελος του Δήμου μας;

Επί σειρά ετών πάντα ήμουν και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε συμπολίτη μας να βοηθήσω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, πόσο μάλλον για θέματα του Δήμου μας.

Για να είμαι ακριβής πράγματι ο Δήμαρχος προσωπικά μου ζήτησε να βοηθήσω και να παρέμβω για δύο θέματα. Το ένα ήταν να γίνει συνάντηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών &Δανείων για αναδιάρθρωση των δανείων του Δήμου μας όπου λόγω προσωπικής μου σχέσης με την διοίκηση του Ταμείου, ενήργησα ΑΜΕΣΑ, έγινε σύσκεψη στο ταμείο με πλήρη συμφωνία και πλήρη στήριξη του Ταμείου, όπου θα είχαμε τελικώς οικονομικό κέρδος ως Δήμος ανά έτος 400.000 ευρώ αλλά μετά δεν γνωρίζω τί έγινε από πλευράς ενεργειών του Δήμου έως σήμερα, εάν αυτό προχώρησε. Δεν ενημερώθηκα πέραν της συγκεκριμένης συνάντησης που έγινε στο Ταμείο.

Το άλλο θέμα ήταν για το Δημοτικό Camping της Κουρούτας, όπου και εκεί στην ΕΤΑΔ ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ήταν φίλος μου. Μου ζητήθηκε από τον Ιανουάριο να γίνει συνάντηση, την οποία έκλεισα και ακύρωσα τρεις φορές καθώς λόγω απασχόλησης του Δημάρχου, μου ζητούσε να αλλάξω τις ημερομηνίες όπου τελικά δεν έγινε ποτέ και οδηγηθήκαμε στην λύση που όλοι γνωρίζουμε για το Δημοτικό camping.

Επί της συγκεκριμένης ερώτησης , δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω, διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ίσως δεν έχουν ανάγκη είτε δεν θέλουν στήριξη ή βοήθεια.

Ερώτηση: Υπάρχουν κάποιοι και από την παράταξή σας, οι οποίοι σου ασκούν κριτική για τις δημόσιες θέσεις και τοποθετήσεις σου είτε με παρεμβάσεις σου στα Δημοτικά Συμβούλια είτε δημοσιεύοντας άρθρα σου. Τί έχεις να τους απαντήσεις;

Προσωπικά δεν είχα καμία σχέση με το παρελθόν του Δήμου, ούτε περιορισμούς, ούτε «γραμμάτια» προς εξόφληση, ούτε βαρίδια στα πόδια κι ούτε με κρατάει ουδείς για οτιδήποτε. Επίσης, δεν είχα και δεν έχω και ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία δέσμευσης εάν και πότε πρέπει να τοποθετούμαι και για ποιο θέμα. Σε καθημερινή βάση ενημερώνομαι για οτιδήποτε από άκρη σ "άκρη στο Δήμο μας και λόγω εμπειρίας και γνώσης παρεμβαίνω και θα παρεμβαίνω δραστικά είτε αυτό στενοχωρεί είτε όχι κάποιους. Οι παρεμβάσεις μου γίνονται πάντα με σεβασμό στις αρχές μου και τους συμπολίτες μας και αυτό γίνεται πάντα με πλήρη αντικειμενικότητα, διαφάνεια και εμπεριστατωμένα και γι" αυτό δεν επισύρουν αμφιβολίες. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι οι οποιεσδήποτε θέσεις είτε τοποθετήσεις μου και παρεμβάσεις μου έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής μας στο Δήμο μας και την ανάπτυξη για υποστήριξη και βοήθεια των συμπολιτών μας που η κρίση τους έχει φέρει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε σε απόγνωση με τα παιδιά τους στην ανεργία και οι ίδιοι ακόμη και να αποφεύγουν να βγαίνουν στο καφενείο του χωριού τους είτε στην πόλη μας λόγω αδυναμίας και στενοχώριας για να ξοδέψουν ακόμη και ένα ευρώ για να πιουν κάτι. Σε καμία των περιπτώσεων οι παρεμβάσεις μου δεν γίνονται απλώς και μόνο για κριτική της Δημοτικής Αρχής. Ως Δημοτικός Σύμβουλος αυτή τη δυνατότητα έχω και θα πράττω το καθήκον μου. Τώρα εάν κάποιοι το θεωρούν ότι τους ασκώ κριτική, τότε θα απαντήσω ότι «όποιος έχει την μύγα...μυγιάζεται..»

Πάντως το να παρευρίσκομαι στο δημοτικό συμβούλιο ως «γλάστρα» και να ψηφίζω οτιδήποτε έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση «ελαφρά τη καρδία», δεν το έπραξα ποτέ στη ζωή μου και δεν πρόκειται να το πράξω ούτε στο μέλλον. Ο χρόνος προσαρμογής κι ενημέρωσης πέρασε.

Ερώτηση: Συζητιέται στα «πηγαδάκια» τελευταία αλλά και μεταξύ των πολιτών έντονα ακόμη και η ανεξαρτητοποίησή σου από την δημοτική αρχή όπως επίσης κι ότι θα είσαι ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ήλιδας. Ποια είναι η θέση σου;

Όσον αφορά το θέμα περί ανεξαρτητοποίησής μου, η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο. Και δεν είμαι ο μόνος... Όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβριο.

Η οποιαδήποτε απόφασή μου θα είναι σίγουρα επιλογή συνείδησης και υψηλής ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου 2014 ελπίζοντας σε αλλαγή πνοής στο Δήμο, όσο και σε αυτούς που δεν με γνώριζαν και σήμερα βρίσκονται κοντά μου στηρίζοντας τις θέσεις και τα πιστεύω μου.

Όπως έχω τονίσει και κατά το παρελθόν δεν είμαι οπαδός των υπόγειων διαδρομών, ούτε επίσης θέλω να ανήκω στην κατηγορία εκείνη των πολιτικών της θεωρίας και της προβολής αλλά στην γενιά των πολιτικών της αλήθειας. Όσον αφορά εάν είμαι ή όχι υποψήφιος Δήμαρχος θα απαντούσα αρχικώς ότι η πολιτική , η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ο Δήμος μας έχει ανάγκη από υποψηφίους που θα φέρουν ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας με πολιτική καθαρά ανθρωποκεντρική και θα αλλάξουν τα δεδομένα στον τρόπο άσκησης εξουσίας.

Κι επειδή ως άνθρωπος με χαρακτηρίζει η συνεχής κι αδιάκοπη προσπάθεια για τα κοινό καλό, η ενασχόλησή μου με τα κοινά θα μπορούσε να σημαίνει είτε ενασχόλησή μου με Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε την κεντρική πολιτική.

Σίγουρα όμως προσωπικά δεν δίστασα πριν 13 χρόνια, πολύ νεότερος και σχετικά άπειρος, να υπάρξω υποψήφιος Δήμαρχος σε έναν Δήμο από τον οποίο δεν είχα καταγωγή, με τριπλάσιο πληθυσμό από τον Δήμο μας σήμερα και εκλογικό σώμα περίπου και να δικαιωθώ εν μέρει λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες τότε.

Ερώτηση: Νιώθεις ότι στην ζωή σου, κατά την πολιτική, επαγγελματική και προσωπική σου σταδιοδρομία έως σήμερα ότι έχεις κάνει λάθη;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος όπως το έχω πει επανειλημμένα που να είναι ενεργός πολίτης και δραστήριος και να μην έχει κάνει λάθη. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα στην ζωή του!

Πάντα ήμουν και είμαι άνθρωπος της υπέρβασης, έχω κάνει λάθη και κυρίως σε ότι αφορά τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Και εδώ θα τονίσω ότι δυστυχώς επικρατεί στο μέγιστο στην κοινωνία μας σήμερα το ρητό » Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο».

Όσον αφορά τις αποφάσεις μου σε επαγγελματικά είτε πολιτικά θέματα θεωρώ ότι και πάλι την ίδια τακτική θα ακολουθούσα και σίγουρα μόνο το μέλλον θα δείξει και τα αποτελέσματα εάν έκανα λάθη.

Απλά σήμερα είμαι ιδιαίτερα πολύ προσεκτικός και κάθε ενέργειά μου ή απόφασή μου την φιλτράρω αρκετά σκληρά, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή αφορά κι επηρεάζει είτε συμπολίτες μου είτε και την ίδια την οικογένειά μου.

....Όσον αφορά το θέμα περί ανεξαρτητοποίησής μου, η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο. Και δεν είμαι ο μόνος... Όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβριο .... »

«...Κι επειδή ως άνθρωπος με χαρακτηρίζει η συνεχής κι αδιάκοπη προσπάθεια για τα κοινό καλό, η ενασχόλησή μου με τα κοινά θα μπορούσε να σημαίνει είτε ενασχόλησή μου με Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε την κεντρική πολιτική.»

Ερώτηση: Θεωρείσαι από τα ελάχιστα πρόσωπα με ισχυρή φυσιογνωμία που από την επίσημη εμφάνισή σου στα κοινά του Δήμου μας, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, ασκήθηκε και καλοπροαίρετη αλλά και με κακεντρέχεια κριτική για το πρόσωπό σου. Σε επηρεάζει η κριτική που σου ασκείται;

Η κριτική που μου ασκείται πάντα είναι ευπρόσδεκτη είτε είναι θετική είτε αρνητική. Είμαι υπέρ της κριτικής αρκεί να είναι αντικειμενική, σε στέρεα βάση και να προέρχεται από «πηγές» αξιόλογες με σοβαρότητα κι όχι από άτομα εμπαθή που αρέσκονται σε κουτσομπολιό χειρίστου είδους και σε ασυναρτησίες. Νομίζω ότι κάθε σοβαρό και νοήμον άτομο είναι σε θέση κάθε φορά να αξιολογεί και να φιλτράρει όσα ακούει, να κρίνει ποιος λέει τι και να μην επηρεάζεται από κακεντρέχειες.

Απέναντι στην λεγόμενη κοινή γνώμη που δεν έκανα και δεν κάνω ποτέ παραχωρήσεις, λειτουργώ πάντα με γνώμονα την αντικειμενικότητα και κυρίως εφόσον πάντα μελετήσω με προσοχή κι ελέγξω πολύ καλά αλλά και το νιώθω πάντα γιατί θέλω και απαιτώ να γίνονται πράγματα για το κοινό καλό για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όλων μας για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας και όχι για την τσέπη μας. Για μένα ισχύει πάντα το ρητό :» Τράβα τον δρόμο σου και άσε τον κόσμο να λέει...»

Ερώτηση: Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε είστε ιδιαίτερα δραστήριος, επισκέπτεστε χωριά, συναντάτε πολίτες, συζητάτε θέματα του Δήμου μας. Με άλλα λόγια ενημερώνεστε για όλα τα θέματα του Δήμου μας. Επίσης, στηρίζετε συμπολίτες μας για επίλυση προσωπικών-οικογενειακών τους θεμάτων όπου πολλοί καταφεύγουν στο γραφείο σας είτε ακόμη στηρίζετε με κάθε τρόπο ακόμη και διάφορους συλλόγους κυρίως αθλητικούς με προσωπικές προσφορές. Αυτό γίνεται λόγω εκλογής σας στον Δήμο ή έτσι νιώθετε ως άνθρωπος;

Όπως έχω τονίσει και προεκλογικά, δεν έθεσα τον εαυτό μου στην ετυμηγορία των συμπολιτών μας απλώς για να συμμετέχω σε μια δημοτική παράταξη. Διεκδίκησα την ψήφο τους για να συμμετέχω ενεργά ως Δημοτικός Σύμβουλος και να συμπράξω με την παράταξή μας και τον δήμαρχό μας για αυτήν την αλλαγή που απαιτούσαν οι συμπολίτες μας αλλά και ο ίδιος προσωπικά. Οι συμπολίτες μου με στήριξαν και με τίμησαν επάξια κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη που έχω απέναντί τους και θα το τηρήσω, να είναι σίγουροι.

Δεν ήμουν και δεν θα είμαι απλός παρατηρητής στα δημοτικά δρώμενα, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό ακόμα και να συγκρουστώ σε ακραίο βαθμό αν χρειαστεί. Δεν έχω τέτοιες αναστολές, αρκεί να είναι για το κοινό καλό των συμπολιτών μας και του Δήμου μας.

Προσωπικά θεωρώ ότι έχω την ευθύνη για οτιδήποτε εισηγούμαι ή ψηφίζω και θα πρέπει να έχω πολύ καλή γνώση των εκάστοτε θεμάτων.

Για τον λόγο αυτό με λυπεί η τακτική που εφαρμόζεται ως σήμερα όπου κατά την κλήση συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων, οι εισηγήσεις των θεμάτων του Δήμου μας δεν έρχονται εγκαίρως ώστε να μελετηθούν από όλους μας με την σοβαρότητα που απαιτείται πριν ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Όσον αφορά την στήριξη των συμπολιτών μας σε προσωπικό τους επίπεδο, πάντα το έπραττα επί σειρά ετών.. .

Θα είμαι πάντα στο πλευρό κάθε συμπολίτη μου που με χρειάζεται και μπορώ να κάνω κάτι γι" αυτόν. Αυτό είναι κάτι προσωπικό που το πράττω και θα το πράττω πάντα απέναντι στους συμπολίτες μου κι όχι μόνο, γιατί έτσι νιώθω κι αισθάνομαι. Αρκεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να μπορώ να τους δίνω λύση στα προβλήματά τους με την στήριξη και την προσφορά μου.

Θα είμαι πάντα στο πλευρό κάθε συμπολίτη μου που με χρειάζεται και μπορώ να κάνω κάτι γι" αυτόν. Αυτό είναι κάτι προσωπικό που το πράττω και θα το πράττω πάντα απέναντι στους συμπολίτες μου κι όχι μόνο, γιατί έτσι νιώθω κι αισθάνομαι.»

Ερώτηση: Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις σου και προβλέψεις σου σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική της χώρας που τα γεγονότα τις επαληθεύουν και δείχνουν ότι διαθέτεις πολιτική διορατικότητα, πιστεύεις ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν άμεσα;

Οι εθνικές εκλογές είναι αναπόφευκτες στους προσεχείς μήνες. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εν μέσω δύο κύριων καταστάσεων. Στις μεν δυνάμεις που υποτάσσουν ολοκληρωτικά την χώρα μας και τους Έλληνες σήμερα και δεν θα του επιτρέψουν να προβεί σε εθνικές εκλογές πριν ψηφίσει και υπογράψει τα πάντα ακόμη και ό,τι δεν είχε υπογραφεί την προηγούμενη πενταετία. Και επίσης, στην πολιτική διασύνδεση και σχέση του και το πολιτικό «πόκερ» που παίζει με τον Καραμανλή. Θεωρώ και πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να γίνουν οι εκλογές την Άνοιξη παρά το Φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί ο μεν Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει έστω κάτι για την ρύθμιση του χρέους να πει στον ελληνικό λαό για να μην νιώσει έντονα την σκληρή απάντηση απογοήτευσης του εκλογικού σώματος μετά την προδοσία που του επιφύλαξε με αυτό το τρίτο και ιδιαίτερα σκληρό μνημόνιο που θα το νιώσουν έντονα οι έλληνες μετά την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του από το 2016 ενώ ο Καραμανλής -που ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της Νέας Δημοκρατίας- θα κερδίσει έδαφος από την ήδη σε κάποιο βαθμό απογοήτευση του εκλογικού σώματος από την Κυβέρνηση. Εάν οδηγηθεί το Φθινόπωρο η χώρα σε εκλογές τα αποτελέσματα θα είναι πολύ σκληρά και αβέβαιο το πολιτικό τους μέλλον. Θεωρώ ότι ήδη έχει υπάρξει συμφωνία.

Πάντως θαυμάζω την πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θέλει και έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Διαχωρισμένος σε δύο μέρη, το ένα η αριστερή πλατφόρμα κλπ., που κρατάει τους δυσαρεστημένους και κυρίως την βάση του ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψαν στις αρχές, προγράμματα κλπ. εξαγγελιών της ηγεσίας του και το άλλο μέρος (Μαξίμου κλπ.) υπό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που ελπίζουν ακόμη.... Και παρατηρώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νιώθω άναυδος με τις δηλώσεις και την επιχειρηματολογία τους, όπου χωρίς ίχνος αναστολών σου πουλάνε άνθρακα για χρυσό. Ενώ πέτυχαν και κάτι πρωτόγνωρο στην πολιτική ιστορία, να έχουν εγκλωβίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τη Ν.Δ. να τους ψηφίζουν στη Βουλή και παράλληλα να τους σηκώνουν τα δάκτυλο κάνοντας τους κριτική για το παρελθόν τους. Τί άλλο θα ζήσουμε στην πολιτική φαρέτρα αυτής της χώρας; Η χώρα έχει γίνει «ξέφραγο» αμπέλι και απαιτείται αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτικών δυνάμεων.