Μια στερνή φωτεινή ελπίδα σε μια κοινωνία που ολισθαίνει διαρκώς

Πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας, συμπατριώτες μας, ακαδημαϊκοί , ιερωμένοι και ακόμη πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει και σηματοδοτούν ακόμη και σήμερα  με την ενεργή πολιτική τους δράση ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, που πιστεύουν  και καταγράφουν ότι ο Δημήτρης είναι μια ιδιαίτερα  χαρισματική   προσωπικότητα υψηλού πνευματικού επιπέδου, με τσαγανό, ηθική ευαισθησία, άξιας και ευπρεπούς  παρουσίας, μ’ ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολυσχιδές κοινωνικό έργο παράλληλα  με μια επάξια επαγγελματική καταξίωση. Χαρίσματα ενός προικισμένου ηγέτη που  σε αφοπλίζει με την απλότητά του, το χαμόγελό του και με τα επιχειρήματά του και που σε πείθει για την ορθότητα και αντικειμενικότητα των απόψεων και εισηγήσεών του.

Ο Δημήτρης είναι απόλυτα αυτοδημιούργητος, καταγόμενος από ένα μικρό οικισμό την Ανάληψη του Τ.Δ. Γερακίου του Δήμου Ηλιδας, 30 οικογενειών περίπου από μια απλή αγροτική οικογένεια. Οδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο χωρίς κάποια οικογενειακή παράδοση είτε υποστήριξη περνώντας από το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και το τεχνικό Λύκειο Αμαλιάδας, στη Σχολή Ικάρων τμήμα Ιπταμένων και παράλληλα σε ανώτατες σπουδές στο Πανεπιστήμιο  με αριστεία και υποτροφία όπου κατέληξε σε μια υποδειγματική  επαγγελματική καταξίωση με επιβραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις. Οι εμπεριστατωμένες απόψεις  του και η καθαρότητα ιδεών και σκέψεών του χωρίς υστεροβουλίες , του δίνουν τη δύναμη και την ελευθερία του λόγου του, να αντισταθεί απέναντι στη μιζέρια, στη μικροψυχία, τη φαυλότητα, την καθεστωτική αντίληψη  σε οποιοδήποτε τομέα της κοινωνικής ζωής, αντιμετωπίζοντας κάθε σκοτεινό και σάπιο  που έχει αγκαλιάσει όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Αξιοσημείωτη και επιβραβεύσιμη υπήρξε η στάση του σε μια από  τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, όταν ως επικεφαλής ερευνητής  το 1999 και σύνδεσμος  μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Παντείου Πανεπιστημίου, που διεξήγε τη μεγαλύτερη επιστημονική έρευνα  για τον επαγγελματικό στρατό  στη χώρα μας μέχρι σήμερα,  όπου και τιμήθηκε από την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου  Αμυνας για την επιστημονική του κατάρτιση, δεν διστάζει και με αναφορές του το 2000, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης και απευθυνόμενος στην Στρατιωτική ηγεσία  των Ενόπλων Δυνάμεων για κομματικοποίηση  του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αναξιοκρατία, αλλά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατά τη διεξαγωγή της επιστημονικής έρευνας,  ενώ απαριθμεί  συγκεκριμένες διαπιστώσεις  και προβαίνει σε ανάλογες προτάσεις αναβάθμισης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και υποστήριξης  αναβάθμισης  του επιπέδου διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνει και ιδιαίτερη βαρύτητα  αποσπώντας  την καθολική υποστήριξη  συναδέλφων του. Η υπόθεση λαμβάνει χώρα στα ΜΜΕ όπου με πρωτοσέλιδα  δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα αναφερόμενα του και η υπόθεση απασχολεί τα media πανελλαδικά αλλά και την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Η υπόθεση τελικώς τίθεται  στο Αρχείο. Ο Δημήτρης με εκ νέου παρέμβασή του στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ ενημερώνει τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παράλληλα με επιθυμία του ζητάει την αποστράτευσή του από την Πολεμική Αεροπορία, όπου τελικώς  εκδίδεται το προεδρικό διάταγμα αποστρατείας του αρχές του 2002.
Η κοινωνία μας απαιτεί αλλαγή. Μέχρι σήμερα  σε μεγάλη πλειοψηφία πολίτες χωρίς υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς ιδιαίτερη προσφορά  και επαγγελματική καταξίωση, κατείχαν  υψηλά αξιώματα και κρατούν  στα χέρια τους τις τύχες του έθνους και όλου του λαού μας, με μόνο τους κριτήριο  την κομματική τους προσήλωση.
Χάρην της ηγετικής φυσιογνωμίας του Δημήτρη και της ισχυρής προσωπικότητάς του, η καθολική αναγνωρισιμότητά του και το εύρος των δημοσίων σχέσεών του, δεν στάθηκαν παράγοντες ικανοί ώστε να δελεαστεί  και απαρνηθεί τις ιδέες και τα πιστεύω του, για να κερδίσει μια θέση, είτε καρέκλα που θα τον οδηγούσαν συνένοχο  στην ολισθηρότητα της κοινωνίας μας και του τόπου μας. Απεναντίας αντιστέκεται δίνοντας με το συνεχές έργο του, την πλούσια προσφορά του και τον επαγγελματισμό του, φως και ελπίδα αλλά και πίστη για το αύριο.
 
 Οι πράξεις και το έργο του  ομιλούν δυνατότερα της φωνής του.