ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

OΔημήτρης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στον οικισμό Ανάληψη του Τ.Δ. Γερακίου του Δήμου Αμαλιάδος και σήμερα με τον «Καλλικράτη», του διευρυμένου Δήμου Ήλιδος, την 2α Σεπτεμβρίου 1966.

Ο πατέρας του Ιωάννης και η μητέρα του Βασιλική, είναι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού Ανάληψη, αγρότες το επάγγελμα, ιδιαίτερα σεβαστοί και αγαπητοί στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας.

Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Αμαλιάδος και το 1985 με Πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη στη Σχολή Ικάρων, Τμήμα Ιπταμένων.

Μετά την αποφοίτηση από τη Σχολή Ικάρων, υπηρέτησε σε θέσεις υψηλής ευθύνης που απαιτούσαν από τους κατέχοντες κύρος και υπευθυνότητα, χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν απόλυτα την πληθωρική του προσωπικότητα.

Αναφορικά, κάποιες από αυτές τις θέσεις ήταν: επιτελής στο γραφείο του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπαιδευτής στα Σχολεία Πληροφοριών και Εκπαιδευτών Εδάφους της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, προϊστάμενος του Σχολείου πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, επιτελής στο γραφείο προσωπικού της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης .

Παράλληλα συνεχίζει τις Πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τόσο στην Δημόσια Διοίκηση όσο και στην Ψυχολογία Ανθρώπινου δυναμικού.

Από το 1993 έχει εγκαταλείψει την ζωή του εργένη και έχει δημιουργήσει μαζί με την αγαπητή σύζυγό του Άννα-Χριστίνα Ζησίμου μια πολύ δεμένη οικογένεια και είναι γονείς δύο τέκνων.

Μια πολύ επιτυχημένη προσωπική ζωή δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο παρά αρωγός μιας εξίσου επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας… Και έτσι…

Το 1998, λόγω των Πανεπιστημιακών σπουδών του, επιλέγεται από τον Υπουργό Άμυνας και αναλαμβάνει επικεφαλής των ερευνών που πραγματοποιούσε το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για τον επαγγελματικό στρατό και την αναγκαιότητα της στράτευσης στην Ελλάδα.

Το 1999, παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών με τον επικεφαλής καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου αποτελεσμάτων στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2001, λαμβάνοντας γνώση περί ατασθαλιών σε θέματα οικονομικά όσον αφορά την έρευνα που είχα διεξάγει, προβαίνει σε αναφορές εναντίον της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας. Το θέμα παίρνει δημοσιότητα σε πανελλαδική κλίμακα με πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο Τύπο. Η υπόθεση αυτή κλείνει κατόπιν Ε.Δ.Ε. που είχε διαταχθεί και μπαίνει στο αρχείο.

Κατόπιν επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέροντας όλα όσα είχαν διαπραχθεί, εισηγείται και τίθεται εν αποστρατεία αξιωματικός με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Το 2002, κατόπιν προτάσεων που δέχεται από συμπολίτες του στη Ν.Σμύρνη, αναλαμβάνει επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και εισέρχεται στις Δημοτικές Εκλογές ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Σμύρνης (ανεξάρτητος συνδυασμός) .

Μέχρι το 2006 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης.

Από το 2006 όμως έως το 2014 σταματάει να ασχολείται ενεργά με την πολιτική και εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε ισχυρά οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας και παράλληλα έχει αφοσιωθεί σε ένα σκοπό..να προσφέρει σημαντικό έργο στον τόπο του και το οποίο πράττει με ιδιαίτερα σημαντική προσφορά.

Καθ’όλα διακριτικός, πάντα σεβόμενος τις θέσεις και τα πρόσωπα της Κεντρικής πολιτικής σκηνής προσφέρει ακούραστα ουσιώδες έργο στην Ηλεία και ειδικότερα στην ιερά Μητρόπολη Ηλείας στο πλευρό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού.

Από το 2012 αναλαμβάνει οικονομικοτεχνικός σύμβουλος και στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, προσφέροντας παράλληλα ένα σημαντικός πολυσχιδές κοινωνικό έργο

Από το 2013 αποδέχεται και υποστηρίζει με θέρμη, παράλληλα των υπόλοιπων υποχρεώσεών του και καθηκόντων του, το γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά την στήριξη σοβαρών αιτημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας που απευθύνονται από πολίτες ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Το 2014 και με δεδομένη την αγάπη του για τον τόπο του, τον Δήμο Ήλιδας, αποφασίζει, κατόπιν προτάσεων που του έγιναν να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μόνο του στόχο να προσφέρει όσο μπορεί σε αυτόν και στους συντοπίτες του με όραμα για ένα καλύτερο αύριο με  σωστές βάσεις για ανάπτυξη και με παραγωγή ουσιαστικού έργου.

Η αξιοπιστία του, ο δυναμισμός του και η αυθεντικότητά του ως άτομο αλλά και η ανιδιοτελής προσφορά του επί σειρά ετών στον τόπο του, ενέπνευσαν την εκτίμηση και εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες του που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ήλιδας, με την παράταξη στην οποία συμμετείχε και την οποία στήριξε ενεργά να αναδεικνύεται νικήτρια των εκλογών και σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας.